Turcia nu exclude achiziția de avioane Su-57 sau Su-35 din Rusia

Read Time:1 Minute, 10 Second

Turcia nu confirmă, dar nici nu infirmă, cam așa s-ar putea traduce ce a spus ministrul Industriei de la Ankara pentru Sputnik.

Întrebat dacă turcii sunt în continuare interesați de avioanele de generația 4 și 5 produse de Rusia, Mustafa Varank a oferit un răspuns plin de diplomație.

”Dacă Rusia are un avion care răspunde solicitărilor noastre actuale și nu sunt dificultăți în a-l introduce în sistemul nostru, atunci cu siguranță vom cumpăra acel avion din Rusia sau din alte state europene.”

Mustafa Varank pentru Sputnik Turkey

Nouă ne sună ca un refuz politicos, însă rușii sunt optimiști.

Mai departe, ministrul turc a spus că Ankara prioritizează propriul proiect de aparat de luptă, TF-X, dar a subliniat încă o dată că este deschisă negocierilor.

”Sigur că prioritizăm dezvoltarea capabilităților Turciei în ceea ce privește avioanele de generația 5. Dar dacă Rusia are un avion care îndeplinește solicitările noastre și care răspunde nevoilor noastre, Turcia îl va cumpăra.”

Mustafa Varank pentru Sputnik Turkey

Discuții despre o posibilă achiziție de către Turcia a avioanelor de luptă din Rusia au apărut în urmă cu doi ani, atunci când Erdogan a optat pentru sistemele antiaeriene S-400, iar țara sa a fost scoasă din programul F-35.

S-a discutat chiar posibilitatea producerii sub licență a unei variante adaptate pentru Turcia a lui Suhoi Su-57, însă discuțiile nu au avansat mai mult de atât.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post USAF a recepționat primul F-15EX
Next post O formație de elicoptere Black Hawk va survola mai multe orașe din România
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x