Ucraina a integrat rachete nedirijate americane pe avioanele Su-25

Read Time:1 Minute, 14 Second

Forțele Aeriene ale Ucrainei au reușit să integreze noi arme pe avioanele de producție sovietică pe care le folosește în prezent. De această dată este vorba despre rachete nedirijate de producție americană ce sunt folosite de pe aparatele Suhoi Su-25.

Mai multe imagini publicate pe social media arată rachetele Zuni (Folding-Fin Aircraft Rocket – FFAR) de 127 mm pe o bază aeriană din Ucraina, lângă un Su-25.

Pe avion ar fi și lansatoarele LAU-10, numai că acestea au fost blurate în mod grosolan, cel mai probabil pentru a ascunde modul în care aceste lansatoare au fost adaptate pentru folosirea de pe pilonii de acroșare sovietici.

Armele primite de Ucraina au fost anunțate într-un pachet de armament de la începutul acestui an, aproximativ 4,000 de rachete Zuni urmând a fi livrate de americani.

Rachetele nu reprezintă vreo armă ultramodernă, dimpotrivă, ele fiind în producție, în diferite variante, din finalul anilor 50.

Cu toate acestea, avem încă o dovadă a ingeniozității inginerilor din Ucraina, care reușesc să echipeze vechile avioane sovietice cu armament occidental fără a aduce un upgrade substanțial sistemului de avionică de la bord.

Până acum, ucrainienii au mai reușit să folosească rachetele americane AGM-88 HARM, utilizate în special pentru distrugerea radarelor inamice de pe avioane MiG-29 Fulcrum.

De notat este și faptul că autoritățile de la Kiev au primit în ultimul an avioane Su-25 din Macedonia de Nord, dar și MiG-uri 29 din Slovacia și Polonia.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Avioanele MiG-21 LanceR vor fi scoase din serviciu pe 15 mai
Next post Patriot-ul ucranian a doborât o rachetă hipersonică Kinzhal