Ucraina a primit ”aeronave” suplimentare

Read Time:59 Second

Ucraina a primit aeronave suplimentare din partea statelor occidentale, susțin americanii.

Potrivit lui John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, aliați ai americanilor au transferat Ucrainei mai multe aeronave și piese pentru aeronave.

”(Ucrainenii – n.r.) au primit aeronave suplimentare și piese pentru avioane pentru a-i ajuta să aibă mai multe aparate în aer. În momentul de față au disponibile mai multe avioane decât aveau în urmă cu două săptămâni.

Noi am ajutat cu transportul unor piese pentru aeronave care îi ajută pe moment, însă nu am transportat avioane complete”, a declarat Kirby.

Din formularea purtătorului de cuvânt al Pentagonului este extrem de greu de înțeles despre ce tipuri de avioane este vorba și dacă ucrainenii au primit totuși platformele de luptă pe care le-au tot cerut.

Este însă la fel de dificil de crezut că vreun stat european, în speță Polonia, Slovacia sau Bulgaria, ar fi putut trimite MiG-uri 29 în Ucraina fără ca nimeni să afle asta.

Cel mai probabil scenariu este că ucrainenii au primit din Polonia piese de schimb pentru flota de MiG-29, poate la bordul aeronavelor Kievului ce au fost evacuate în Polonia în primele zile de conflict.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Să nu uităm ziua de 20 aprilie 1989
Next post Rusia ar fi folosit avioane Su-57 în războiul din Ucraina