Ucraina ar fi interesata de avioanele braziliene

Un anunt cumva surprinzator vine din Brazilia, ministrul de Externe din aceasta tara sustinand ca Ucraina este interesata de avioanele militare fabricate de Embraer.

Potrivit Ernesto Araujo, subiectul avioanelor a aparut intr-o intalnire bilaterala pe care presedintii Braziliei, Jair Bolsonaro, si Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, au avut-o recent la Tokio.

Printre alte teme, Zelenskiy i-ar fi spus lui Bolsonaro ca tara sa este interesata de aparatele Embraer A-29 Super Tucano si KC-390.

Nu este foarte clar cat de puternic este acest interes, insa simplul fapt ca s-a discutat la nivel prezidential despre avioane spune destul de multe.

Brazilia incearca sa vanda mai ales avionul KC-390, prezentat ca un aparat de transport fara rival in clasa sa datorita tehnologiilor moderne de constructie.

Portugalia este primul client extern pentru KC-390, insa ar exista interes pentru acest aparat si din Ungaria, Polonia sau chiar Italia. Iar acum putem adauga pe lista Ucraina.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mig-21_LanceR

Să-mi spună și mie cineva cum o țară ca Ucraina care are industrie aeronautica de tradiție și avioane excepționale de transport, mai ales din clasa KC-390 poate sa fie interesată de produsul unui competitor rival. Tare îmi este că Ucraina va lua calea României și își va pierde orice înseamnă industrie, cu puțin ajutor străin. Pentru noi NATO a insemnat desființarea a 2/3 din aviația militară, omorârea in fașă a programului IAR-93 și ulterior a industriei aeronautice. Prea seamănă unele aspecte și în cazul Ucrainei.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x