Ultimul avion F-16 cumpărat din Portugalia, aproape gata de livrare

Read Time:46 Second

Ultimul din cele 17 avioane F-16 Fighting Falcon pe care România le-a cumpărat din Portugalia este aproape gata de livrare.

OGMA – Indústria Aeronáutica de Portugal S.A. a anunțat recent că ultimul Viper românesc a fost vopsit deja în schema de camuflaj a Forțelor Aeriene Române, Carpathian Ghost.

De asemenea, aparatul fost livrat clientului, Forțele Aeriene Portugheze, care vor aplica însemnele românești și îl vor testa în zbor, după care îl vor transfera părții române.

OGMA s-a ocupat de procesul de reparație capitală al avioanelor cumpărate de România, dar și de modernizarea aparatelor, care au fost aduse la standardul M5.2R.

Ultimul F-16 din comanda plasată Portugaliei va fi livrat în luna aprilie, conform declarațiilor oficiale.

Ulterior, toate cele 17 avioane de acest tip urmează să treacă printr-un nou proces de upgrade, de această dată în țară, la Aerostar Bacău, pentru a fi aduse la standardul M6.X.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Razvan

Ai vrea tu, as vrea și eu și mulți alții să fie Viper, dar până una alta e un MLU 5.2 adică un fel de bloc 40, cu ceva elemente în cabină de Block 50-52 !

Previous post Thales, al doilea producător ce vrea să vândă drone României
Next post ”Goguță” a ajuns în Kenya -VIDEO
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x