Un elicopter IAR-330 Puma L-RM a fost avariat în Mali

Un elicopter IAR-330 Puma L-RM al Forțelor Aeriene Române a fost avariat în Mali.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, elicopterul a fost avariat în timpul unei furtuni, în timp ce se afla la sol pe baza Douentza.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident.

”Un elicopter IAR-330 Puma L-RM din cadrul detașamentului Carpathian Pumas a fost avariat de o furtună luni, 10 august, în jurul orei 17.00, ora României. Aeronava se afla la sol, în baza Douentza din Mali. Niciun militar nu a fost rănit în urma acestui incident.

Militarii români executau, cu două elicoptere IAR-330 Puma L-RM, o misiune de recunoaștere și aterizaseră pentru realimentare pe Baza ONU din Douentza, înainte de a se întoarce în locația de bază din Gao.

Pe timpul staționării în Baza Douentza, s-a manifestat o furtună violentă, în urma căreia unul dintre cele două elicoptere a fost răsturnat.

Comandantul detașamentului românesc dislocat în Mali a numit o comisie de cercetare a circumstanțelor producerii acestui incident.

* * *

Din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaționale de menținere a păcii cu un detașament al Forțelor Aeriene format din 120 de militari și 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).”

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alex D

Incident?! Pai au pus unii umarul sa-l rastoarne? Eu cred ca discutam despre un accident, incidentul presupune vointa

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x