Un Su-27 ucrainean a lovit un… semn rutier | VIDEO

Un avion Suhoi Su-27 al Forțelor Aeriene Ucrainene a lovit un semn rutier în timpul unui exercițiu ce avea ca obiectiv demonstrarea capacității de a opera de pe piste de decolare-aterizare improvizate.

Armata statului vecin și nu atât de prieten pe cât ar crede unii a organizat săptămâna trecută un exercițiu prin intermediul căruia dorea să arate că avioanele de luptă Su-27 pot fi operate în condiții de luptă și de pe piste improvizate.

Zis și făcut, 12 aparate aparținând 39th Tactical Aviation Brigade fiind trimise pe un sector al autostrăzii M06, ce leagă Kievul de granița cu Ungaria.

Așa cum era de așteptat, exercițiul a atras o mică mulțime de curioși și n-a lipsit mult până la un accident mai serios.

Din motive încă necunoscute unii piloți ucraineni au calculat greșit momentul aterizării și au venit prea scurt.

Într-una dintre imaginile care circulă pe social media se observă cum un Su-27 agață un semn rutier cu admisia din partea stângă.

Un alt video ne arată cum un alt Su-27 vine scurt la aterizare și este destul de aproape să lovească civili aflați pe sectorul de drum utilizat pentru acest exercițiu.

Cum au ajuns oamenii acolo și de ce nu erau unități de poliție militară care să securizeze zona nu se știe…

Știu că sunt mulți admiratori ai aviatorilor din Ucraina care vâd trecerile la joasă înălțime și cred că e maximul măiestriei. Aceste erori ne arată că lucrurile sunt puțin diferite. Nu știu cât sau dacă pot compara situațiile, dar din punctul meu de vedere vorbim despre o proiectare operativă a haiduciei din Forțele Aeriene Ucrainene.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mike

Chestia aia lovita de avion nu prea pare a fi un semn rutier. Mai degrabă pare a fi un semn pus tocmai pentru exercițiu.Nu știu cat de mult i-a ajutat pe piloți acest exercițiu în condițiile în care organizarea e praf și drumul plin de bezmetici, care nu știu nici pe unde să stea, nici ce să filmeze.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x