Un Su-34 s-a prăbușit peste un bloc din Rusia

Un avion Suhoi Su-34 Fullback s-a prăbușit, luni seară, peste un bloc de locuințe din orașul Yeysk, regiunea Krasnodar.

Conform autorităților din Rusia, 13 oameni, inclusiv 3 copii, au murit, iar alte 19 au fost rănite.

Din primele informații publicate în oresa rusă reiese faptul că echipajul abia decolase pentru un zbor de antrenament și că problemele au apărut după oprirea unui motor.

Cei doi piloți aflați la bord s-au salvat prin catapultare, astfel că informațiile pe care ei le pot oferi sunt valoroase.

Investigatorii au emis deja o primă ipoteză de lucru, la nici 24 de ore de la accident, spunând că cel mai probabil este vorba despre o problemă tehnică a aeronavei.

Din imaginile apărute pe social media, povestea acestei tragedii pare destul de diferită.

În primul rând, pentru zborul de instrucție anunțat de autorități avionul Su-34 era înarmat și, dată fiind apropierea dintre Yeysk și Mariupol și zona de front din Ucraina este posibil ca aparatul să fi decolat pentru o misiune de luptă.

Apoi, într-unul dintre clipurile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă se observă cum unul dintre motoarele avionului explodează după ceea ce pare a fi o lovitură a unei păsări, dar Su-34 este bimotor și se poate menține în aer cu doar un propulsor.

Doar dacă avionul era încărcat cu arme și combustibil la limita maximă de operare, sugerând din nou o misiune reală de luptă, ar fi putut avea aceste dificultăți în a se menține în zbor.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x