Ungaria cumpara 180 de rachete AMRAAM

Ungaria va achizitiona din Statele Unite 180 de rachete aer-aer AIM-120C-7 Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM).

Valoarea totala a contractului care include si alte componente este de 500 de milioane de dolari, potrivit unui anunt al Defense Security Cooperation Agency – DSCA.

In aceasta suma sunt incluse 180 de rachete AIM-120C-7 Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM), 4 sectiuni suplimentare de ghidare de pentru AIM-120C-7 AMRAAM, 4 sectiuni de control suplimentare pentru AIM-120C-7, 6 rachete de antrenament CATM-120C, soft pentru AN/MPQ-64F1 Sentinel Radar, piese suplimentare pentru reparatia rachetelor, dispozitive de comunicare, echipament pentru navigatia de precizie si altele.

DSCA mai spune ca vanzarea acestui pachet catre Ungaria va contribui la cresterea capabilitatilor de aparare ale unui aliat NATO si se inscrie in politica americana de a oferi sisteme moderne statelor aliate din aceasta regiune.

Ungurii vor utiliza rachete AMRAAM pentru flota de avioane Saab Gripen C/D pe care o opereaza de ani buni.

Ah, stiu ca va intereseaza. Comparativ, in momentul in care a cumparat cele 12 F-16 AM/BM din Portugalia, Romania a achizitionat un pachet de armament in valoare totala de 450 de milioane de dolari, acesta incluzand 30 de rachete AIM-120C AMRAAM si 60 de rachete AIM-9M Sidewinder.

5
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Marius DorofteiMosumihaistoianJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Aceste rachete nu fac parte din Nasams? Mongoloizii se preg─âtesc pt Trianon 20 20?!

Mosu
Guest
Mosu

Ce-i aia “Trianon 2020? Si ce treaba au mongolii? E o gluma?

mihaistoian
Guest
mihaistoian

Sentinel Radar este folosit de sistemul NASAMS nu de Gripen, probabil au in vedere si achizitionarea sistemului integral