VIDEO | Air Solution 2018: Avioane Orao la Campia Turzii si LanceRe pe Batajnica

Fortele Aeriene Romane si cele sarbe sunt angrenate in aceasta perioada in exercitiul bilateral Air Solution 2018. Americanii din Garda Nationala dislocati pe Baza 71 Aeriana Capia Turzii participa la exercitiu in calitate de observatori.

Partea interesanta a Air Solution 2018 o reprezinta, din punctul de vedere al celor care privim de pe margine, dislocarile. Sarbii au trimis la Campia doua avioane Soko J-22 Orao, varianta iugoslava a IAR-ului 93 Vultur, dar si un Antonov An-26.

De cealalta parte, noi am trimis pe Baza 204 Batajnica doua MiG-uri 21 LanceR si un C-27J Spartan.

Exercitiul romano-sarb se afla la editia cu numarul opt, iar obiectivele editiei 2018 sunt “exersarea procedurilor si tehnicilor în executarea misiunilor aeriene de escortă, sprijin aerian apropiat şi căutare-salvare”.

Pe Campia s-au executat zboruri in comun MiG-21 LanceR – Soko Orao, in timp ce pe Batajnica avioanele noastre au zburat alaturi de MiG-urile 29 sarbe.

Air Solution 2018 se desfasoara in perioada 17-21 septembrie.

Si avem pentru voi si o surpriza. Ministerul Apararii de la Belgrad a dat publicitatii cateva imagini din prima zi a exercitiului, pe care vi le prezentam mai jos.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x