VIDEO | Gripenurile suedeze si formatia „brad de Craciun”

Suedezii nu s-au dezmintit nici in 2018 si au realizat in saptamanile premergatoare Sarbatorilor traditionalele zboruri in formatia „brad de Craciun”.

Avioane Saab Gripen de la bazele F 7 Såtenäs si F 17 Kallinge s-au esalonat in formatii speciale, a caror forma, vazuta de jos sau de sus, aducea mult cu cea a unui brad si au survolat localitatile din apropiere.

A devenit o adevarata traditie in Suedia si aceste zboruri sunt asteptate an de an in luna decembrie. Un al treilea survol, al celor de la baza F 21, a fost anulat in ultima clipa din cauza conditiilor meteo.

Despre astfel de evenimente v-am mai vorbit de-a lungul anilor aici, pe Aviatia Magazin. Chiar daca evolutia in fata civililor nu reprezinta un obiectiv al aviatorilor militari, ea este extrem de necesara.

Nu doar ca ii aduce pe oamenii care isi petrec, de regula, carierele pe baze aeriene nu foarte bine ancorate in comunitatile locale, din cauza specificului muncii, ci le si arata platitorilor de taxe ca exista, ca sunt la datorie si ca, ocazional, realizeaza astfel de momente speciale pentru ei.

Si daca tot sunteti aici, nu uitati sa va abonati la canalul nostru de Youtube!

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x