VIDEO | Primul zbor pentru noul Tu-22M3M

In finalul anului trecut, pe 28 decembrie 2018, cea mai noua versiune a bombardierului strategic Tupolev Tu-22, M3M, a efectuat primul zbor.

“Primul Tu-22M3M modernizat a efectuat zborul inaugural de pe aerodromul Gorbunov Aircraft Enterprise din Kazan. Acest zbor marcheaza debutul testelor de zbor pentru bombardier”, se arata intr-un comunicat al companiei.

In timpul zborului, aparatul nu a fost inarmat, iar timpul petrecut in aer a fost unul destul de scurt, 37 de minute.

M3M este cea mai noua versiune a legendarului Tupolev Tu-22 si vine cu o serie de noutati. Potrivit datelor oficiale, 80% din avionica de pe versiunea M3 a fost inlocuita sau modernizata.

Noua versiune vine astfel cu radarul NV-45, sistem de navigatie GLONASS, cockpit de “sticla”, indicatoarele analog fiind inlocuite cu display-uri multifunctionale, noi motoare (NK-32-02) si noi sisteme de control a acestora, dar si sisteme de razboi electronic.

Planurile oficiale vorbesc despre modernizarea a 30 de aparate din totalul celor 60 de Tu-22M3 operate in prezent de Rusia.

Si daca tot va plac clipurile video, nu uitati sa va abonati la canalul nostru de Youtube:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ilie Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ilie
Guest
Ilie

O sa ajunga sa faca Tu22-M3M4M5M6 ca noi nu mai are cine. Pe vremea sovieticilor era munca pe bani putini. Acuma vrea si rusu de peste Urali iPhone nu copii rusesti deci e cu bani….