Aeroclubul României a cumpărat un avion Cessna 208 Caravan

Read Time:50 Second

Aeroclubul României și-a mărit flota de aeronave cu un nou Cessna 206 Caravan. Aparatul a ajuns deja în România, pe aerodromul Clinceni, urmând ca în perioada următoare să fie înmatriculat.

Noul Cessna al Aeroclubului va fi utilizat preponderent pentru lansarea parașutiștilor din loturile naționale, în locul bătrânelor Antonov An-2.

”Având în vedere că în ultimii ani echipa noastră de parașutiști a avut o evoluție semnificativă, demonstrată prin rezultatele admirabile obținute în cadrul Campionatului European de Precizie a Aterizării, putem afirma că aeronava Cessna 208 Caravan va avea un impact pozitiv în dezvoltarea disciplinei parașutism.

Aeronava Cessna 208 Caravan este echipată cu un motor turbopropulsor Pratt and Whitney PT6A , ce aduce un plus de eficiență atât în cazul lansărilor de la înălțime mare, cât și în privința consumului de combustibil.

Ca un omagiu adus pionierului aviației române și fondatorului Aeroclubului Regal Român, ale cărui tradiții sunt purtate mai departe peste timp de către Aeroclubul României, noua aeronavă va purta numele Principelui George Valentin Bibescu.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Sute de protestatari au luat cu asalt aeroportul din Makhachkala
Next post Una dintre cele mai moderne nave militare rusești a fost avariată grav de ucrainieni
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x