Aeroclubul României va avea încă un avion Extra 330SC

Read Time:1 Minute, 1 Second

Aeroclubul României va avea, în curând, un nou avion de acrobație Extra 330SC, al patrulea de acest tip din flotă.

Aparatul, ce va avea înmatricularea YR-EXD, a fost deja vopsit în schema Aeroclubului României și urmează să fie adus în țară în viitorul apropiat.

Achiziția acestui aparat va marca și o schimbare de strategie pentru Aeroclub, care va scoate treptat vechile Extra 300 din activitatea competițională internațională, urmând ca piloții români să evolueze doar cu performantelel Extra 330.

Această modificare de strategie vine pe fondul unor rezultate foarte bune obținute de piloții Aeroclubului României anul trecut, dar și în urma analizei competiției, fiind tot mai greu să concurezi în întrecerile internaționale cu aparate precum Extra 300.

Acestea din urmă vor fi transnformate toate în avioane cu dublă comandă ce urmează să fie folosite pentru pregătirea piloților acrobați, dar și pentru zboruri de agrement pentru cei interesați.

În 2022, echipele României de acrobație aeriană au obținut locul 2 la mondial la clasa Intermediate și 1 european la clasa Advanced.

La individual, Vlad Alexandru Popescu a devenit campion european la clasa Advanced, Dan Ștefănescu junior a ocupat locul secund, imediat în spatele său, iar Petre Glonțaru a obținut titlul de vicecampion mondial la clasa Intermediate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Colonel bulgar, trimis în judecată după prăbușirea unui avion MiG-29
Next post Prima ”aviație militară privată” din lume implicată direct într-un război