10 iunie, ziua show-urilor aeriene: Clinceni, Bacau, Timisoara

Sambata, 10 iunie 2017, este o zi foarte aglomerata in privinta airshow-urilor de la noi, nu mai putin de trei evenimente fiind programate in trei mari orase.

Sa incepem in ordinea numerelor de pe tricou cu Bacaul. Incepand cu ora 10:00 se deschid portile la Baza 95 Aeriana, spectacolul urmand a dura pana spre ora 15:00! Timp berechet deci.

Atractiile de la Bacau sunt avioanele Fortelor Aeriene, urmand a evolua atat F-urile 16, cat si MiG-urile 21 LanceR, printre altele. Invitati speciali sunt Iacarii Acrobati, alaturi de Aeroclubul Romaniei. Daca sunteti in zona sau daca aveti posibilitatea sa mergeti, nu ratati Bacaul.

Continuam cu Bucurestiul. Ma rog, Clinceniul. Traditionalul miting aerian organizat de Aeroclubul Romaniei cu ocazia Zilei Copilului are loc in 2017 pe 10 iunie incepand cu ora 18:00.

Va fi o reprezentatie a celor de la Aeroclub, evident, dar pare-se ca surpriza este reprezentata de prezenta Fortelor Aeriene cu avioane MiG-21 LanceR, C-27J Spartan si IAR-330 Puma. Asa umbla vorba, nu bag mana in foc.

Vor fi oricum 3 ore de demonstratii aeriene in amurg, va asigur ca merita din plin sa mergeti.

In fine, pe Aeroportul Timisoara va avea loc Timisoara Airshow 2017 incepand cu ora 19:00! Se anunta spectacol pe cinste si la cel mai mare spectacol de profil din vestul tarii, cu Iacarii Acrobati si Jurgis Kayris cu show-ul exploziv de seara, biplanul Skybolt pilotat de Sorin Bochis, Fortele Aeriene cu MiG-uri 21 si elicoptere Puma.

Foarte important este ca la cele trei airshow-uri de sambata intrarea este libera!!!

V-am subliniat orele la care incep demonstratiile, ideal ar fi sa ajungeti acolo cu cel putin 30 de minute inainte pentru a va putea alimenta cum se cuvine, a vizita expozitiile staatice si a prinde pozitii bune pentru demo 🙂

P.S. Mi s-a atras atentia, si pe buna dreptate, ca maine si Focsaniul are parte de avioane. Deci, pe aerodromul din Focsani, incepand cu ora 12:00, are loc un miting aerian dedicat implinirii a 105 ani de la primul zbor efectuat in localitate. Vor evolua F-urile 16 si MiG-urile 21, dar si IAR-99, IAK-52 si elicoptere IAR-316B de la Bobocu.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AdiGigigabriel neacsu Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
gabriel neacsu
Guest
gabriel neacsu

10 iunie este Ziua Parasustistilor Militari .

Gigi
Guest
Gigi

Parerea mea este ca aceste spectacole deosebite ar trebui anuntate cu cel putin 15 zile inainte de a se desfasura, astfel incat oamenii interesati sa afle despre aceste evenimente.

Adi
Guest
Adi

Am mai comentat eu odata despre articole de azi care informeaza despre evenimente de maine, de parca nimeni nu are nici un program si deci poate sa isi faca unul la minut. Noroc ca cei interesati afla din alte sure din timp, dar atunci ce rost mai are articolul?