25 de milioane de euro pentru 64 de Mirage F1

Franta se pregateste sa vanda nu mai putin de 64 de avioane Mirage F1 unui operator privat dispus sa plateasca pentru acest lot aproximativ 25 de milioane de euro.

Avioanele sunt in conservare dupa ce au fost retrase din serviciu in 2014 si, in loc sa fie trimise la taiat, cum au facut unii isteti, vor fi valorificate la un pret mai mare.

Companiile interesate de aceste avioane sunt Draken International si Airborne Tactical Advantage Company (ATAC), ambele oferind “servicii” in Statele Unite.

Cele doua firme pun la dispozitie avioane de lupta pentru pregatirea pilotilor de vanatoare americani, avioanele fiind practic inchiriate cu tot cu piloti pentru a juca rolul de agresori in diferite scenarii.

Mai mult, baietii de la Draken International se pare ca dispun si de o facilitate ce le permite modernizarea avioanelor pentru a le aduce cat de cat la zi.

De la ce m-am luat cu stirea asta? Pai de la bani. Francezii scapa de un lot urias de avioane al caror drum era spre fier vechi si incaseaza in jur de 400 de mii de euro pe bucata de avion. Unii isteti, nu spun tara, au preferat sa taie zeci de avioane aflate in conservare, iar pe altele abia retrase le-au vandut cu 10 mii de dolari bucata.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Japgabriel neacsuLanceRRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

Daca nici aici nu se baga Argentina sau Bulgaria e clara intentia astora de a nu lua nimic.
Cat despre “istetii” din tara care a taiat zeci de avioane, probabil acum sunt cu regrete eterne ca s-au grabit sa ia multiroale si nu mai au de unde sa le gaseasca pereche ca la 64 bucati scapai de problema numerica si iti ramaneau bani de panselute, borduri si studii de fezabilitate garla din diferenta de bani.

Jap
Guest
Jap

“Angajatorii” au MIG-29 si SU-27. Daca le ia una dintre cele doua firme, le transforma in tinte aeriene.