26 de milioane de euro pentru extinderea pistei Aeroportului Oradea

Read Time:1 Minute, 2 Second

aeroport oradeaAeroportul Oradea va contracta lucrări cu o valoare estimată de 114,1 milioane de lei (26,2 milioane euro) cu TVA pentru extinderea pistei de decolare-aterizare la 2.100 metri, această operaţiune permiţând aerogării operarea de avioane Boeing şi Airbus.

Proiectul vizează lucrări de extindere şi modernizare suprafeţe de mişcare prin extinderea pistei de decolare-aterizare de la 1.800 metri la 2.100 metri pentru operarea de avioane/aeronave care se încadrează cu toate dimensiunile în litera de cod „C” (Boeing şi Airbus), se arată într-un anunţ de participare al aerogării.

Avioanele care se încadrează în această literă de cod sunt mediu-curier, cu 100-200 locuri şi autonomie de zbor de 5-6.000 de kilometri.

Proiectul este cofinanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Transport.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire este 15 iulie, iar contractul va avea o durată de 22 de luni din momentul adjudecării, potrivit unui anunţ de intenţie al aerogării.

Ofertanţii au obligaţia să deţină certificat de autorizare valabil, eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sau echivalent emis de autorităţile competente din ţara unde sunt rezidenţi, pentru prestarea de activităţi în domeniul aviaţiei civile.

Lucrările vor fi atribuite prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Gandul

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Lufthansa va achizitiona peste 100 de avioane
Next post Air China cumpara 31 de avioane de la Boeing
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x