Aeromania 2018 are din nou intrare libera

Va spun din capul locului ca eram extrem de interesat de deznodamantul intentiei celor de la Tuzla de a vinde bilete la un show de aviatie si de a ne aduce in randul lumii. Curiozitatea mea va ramane nesatisfacuta cel putin pana la anul pentru ca Aeromania 2018 va fi din nou cu intrare gratis.

Inainte de comunicatul oficial vreau sa va mai spun cateva cuvinte despre spectacolele aeriene. Sunt putine airshow-uri de calitate la care intrarea este gratis. Tot ce vedem pe cer si in expozitiile statice costa. Iar daca vrem spectacole bune, cu invitati renumiti, trebuie sa invatam sa platim.

Pentru Aeromania 2018 se propusese un bilet unic in valoare de 5 lei. Practic, cat o sticla cu apa la orice show, de aviatie sau nu. Dar 5 lei incasati de la 10, poate 20 de mii de oameni inseamna o suma nu foarte mare, insa una care ne putea aduce la Aeromania 2019 invitati si mai buni.

Ma rog, nu pot in niciun caz sa ii condamn pe organizatori, dar imi exprim speranta ca au amanat numai introducerea biletului la spectacolul aviatic.

Iata si comunicatul si va reamintesc ca suntem parteneri media ai Aeromania 2018, asa ca o sa va mai spun despre invitati, evolutii si asa mai departe:

„Evenimentul de aviaţie Aeromania de pe Aeroportul Tuzla creşte vizibil şi constant – nu doar ca număr de vizitatori, ci şi ca program. Anul acesta, Aeromania are o nouă structură, cu 3 zile de activităţi destinate publicului: 13-15 iulie, iar intrarea este liberă de vineri până duminică inclusiv.

Deşi iniţial s-a luat în calcul introducerea unei taxe modice de acces, în valoare de 5 lei, intrarea publicului la cea de-a 12-a ediţie Aeromania va fi, din nou, gratuită. Spectacolul şi oferta de divertisment rămân la acelasi nivel, „condimentate| cu noutăţile specifice fiecărei ediţii. Chiar dacă este un efort considerabil, ARPA şi Regional Air Services au decis să susţină în continuare, alături de alţi parteneri şi sponsori, cheltuielile de organizare.

„Nu e uşor să susţinem acest eveniment pentru că e vorba de costuri foarte mari şi suntem nevoiţi să ajustăm continuu între ceea ce ne dorim şi ceea ce este posibil. Dar e important pentru noi să mergem mai departe şi să dezvoltăm evenimentul: Aeromania se înscrie într-o tradiţie a mitingurilor găzduite de aeroporturi, tradiţie pe care ar trebui, cu toţii, să o cultivăm”, a declarat Adrian Vasilache, comandantul Aeroportului.

În acelaşi timp, cei care doresc să susţină benevol Aeromania şi aviaţia generală pot face oricând donaţii în contul organizatorului ARPA (Asociaţia Regională pentru Promovarea Aviaţiei): RO44BITRCT1RON019611CC01 deschis la Veneto Banca, Sucursala Constanța.

„Dorim ca încasările venite de la public, de la fani, de la prieteni, să fie o opţiune, un act benevol şi nu o condiţie. Ne dorim ca prezenţa oricui să fie deocamdată necondiţionată de o taxă, astfel încât accesul tuturor iubitorilor acestui spectacol, inclusiv al celor din zonele rurale limitrofe să fie posibil fără vreun efort financiar. În acelaşi timp ne ajută pe noi, ca organizatori, să ducem lucrurile mai departe într-un mod frumos, să adăugăm noi elemente în program. Donaţiile sunt un mare ajutor, dar şi o modalitate de implicare a celor cărora le pasă de acest eveniment”, declară Cristina Mitchievici, event manager Aeromania.

Ca în fiecare an, Aeromania înseamnă spectacol de acrobaţie aeriană, dar şi concerte live, standuri de aviaţie, expoziţii de maşini de epocă, de fotografie, concursuri, food court, spaţii de joacă pentru copii, chic picnic etc.

Ziua de vineri, 13 iulie, este dedicată conferinţei pe teme aviatice Pria Talks about Aviation, workshop-ului de fotografie organizat de Nikon şi unei expoziţii de drone în aer liber. Acrobaţia va fi oferită sâmbătă, 14 iulie, de: Jurgis Kairys, Semin Öztürk, Iacării Acrobaţi, Aeroclubul României, Hawks of Romania, Forţele Aeriene Române ROAF, Forţele Navale Române NAVY, flota Regional Air Services, elicoptere şi paraşutisti, iar muzica, din nou, de Mihai Mărgineanu şi invitaţii săi.

Duminică, 15 iulie, este ziua de odihnă de după spectacolul de acrobaţie, destinată unui “chic picnic” pe aeroport. Cu mic cu mare, public, piloţi şi organizatori îşi pot întinde păturici şi rogojini pe iarbă şi pot savura oferta culinară selectată de Hangar Café ’67 sau pot încerca unul dintre avioanele din flota RAS. Pentru această zi se pot achiziţiona bilete la preţuri promoţionale pentru zboruri de agrement destinate publicului. Zborurile se pot face duminică sau în orice altă zi, în baza unei programări de comun acord cu reprezentanţii Aeroportului.”

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x