Aeroportul Caransebeș, pregătit pentru zboruri

aeroport-caransebesAeroportul Caransebeș, a doua poartă aeriană a Banatului, își va relua activitatea la începutul lunii iunie, ce-i drept, cu un statut schimbat.

Aici va funcționa o unitate utilitară specială de aviație, care va asigura operaţiuni de intervenţie, salvare şi stingere a incendiilor în zona alpină, dar și misiuni de patrulare în sprijinul poliţiei de frontieră sau de salvare de vieți omenești.

Structura şi bugetul noii unități au fost aprobate prin ordinul ministrului de interne, din fonduri guvernamentale fiind alocate, în plus, sumele necesare reabilitării hangarului și sediului operativ.

Situat la trei kilometri de centrul municipiului, Aeroportul Caransebeș a fost construit în 1969, dar și-a început activitatea ca aeroport civil abia în 1975, funcționând sezonier până în 1994, când au fost suspendate toate cursele regulate.

Via Renasterea.ro

Foto via caon.ro

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Robert Ionut

Ma bucur ca esti unul dintre putinele site-uri „militare” romanesti care preia si vestile bune, nu doar cele rele! De precizat ca aeroportul poate functiona si pt armata in caz de urgenta…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x