Airbus produce uriasul A380 cu “pierderi digerabile”

Programul A380 nu a fost un succes financiar pentru Airbus, iar continuarea productiei la un nivel redus va produce “pierderi digerabile” pentru producatorul european.

Airbus intentioneaza sa livreze 12 avioane A380 in anul 2018, urmand ca apoi rata de productie sa fie redusa drastic. Sunt planuite numai 8 livrari pentru 2019, iar din 2020 se va intra intr-o rata de sase avioane pe an.

Conducerea Airbus a recunoscut, prin vocea CEO-ului Tom Enders, ca din acest moment compania va pierde bani cu cel mai mare avion de pasageri din lume

“Nu inseamna ca vim mai face bani cu acest proiect, ci ca pierderile provocate de o productie intr-un ritm atat de scazut sunt cu siguranta digerabile”, a spus acesta.

Comanda recenta primita din partea Emirates se traduce prin mentinerea liniei de productie a lui A380 pana in anul 2027, iar daca operatorul din zona Golfului Persic va activa si optiunea de a suplimenta comanda cu alte 16 bucati, se va ajunge pana in 2029.

Totusi, oficialii Airbus si-au exprimat convingerea ca vor primi noi comenzi pentru A380 in urmatorii ani.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
OctavianRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

EAU a ținut proiectul A380 în viața, altfel ar fi fost un eșec de proporții. Cam ăsta ar fi trebuit sa spună reprezentanții Airbus.

Octavian
Guest
Octavian

De ce nu incep sa accepte comenzi pentru varianta A380F de transport. Cu siguranta ar primi ceva comenzi.