Airshow-uri la Clinceni si Vadeni – sambata, 28 mai

Foto: Mihai Zamfirescu
Foto: Mihai Zamfirescu
Sambata aceasta, pe 28 mai, se anunta zi foarte plina, cu airshow-uri la aerodromurile Clinceni, din apropierea Bucurestiului, si Vadeni, de langa Braila.

S-o luam pe rand. La Clinceni va avea loc traditionalul miting aerian prilejuit de Ziua Copilului si vor evolua atat avioanele si formatiile Aeroclubului Romaniei, cat si, surpriza, cele ale Fortelor Aeriene Romane.

“La eveniment vor evolua peste 30 de aeronave dintre care: „Hawks of Romania” – formaţia de înaltă acrobaţie a Aeroclubului României cu 5 avioane Extra 300, “White Wings” – formaţia de acrobaţie cu planoare a Aeroclubului României, “Blue Wings” – echipa de paraşutism – lucru relativ pe cupolă a Aeroclubului României, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism, “The Pelicans” – formaţia de avioane ultrauşoare a Aeroclubului României, “Vulturii Tricolori” – formaţia de avioane Zlin 142 a Aeroclubului României. Alături de noi vor fi şi membrii Asociaţiei Române de Aeromodelism cu doua aeromodele radiocomandate cu o anvergură de 3m.”

Fortele Aeriene vor evolua cu MiG-21 LanceR, C-27J Spartan si IAR-330 Puma. Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand au de LanceR nu ma pot abtine 😀

La Vadeni va avea loc la fel de traditionalul miting aerian “Bors de Peste”. Vor evolua aeronave ultrausoare private, dar si Fortele Aeriene Romane, care promit treceri cu MiG-21 LanceR si IAR-99.

Sa nu uitam ca borsul de peste care da numele evenimentului va fi intr-adevar servit si, din ce spun cei care au participat in trecut, e foarte gustos!

Ambele evenimente incep la ora 10:00, insa va recomand ca de obicei sa fiti in zona cu macar o jumatate de ora mai devreme pentru a evita cat se poate aglomeratia inerenta.

Intrarea este libera!

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mironescu Julienutza Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mironescu Julienutza
Guest
Mironescu Julienutza

Promit sa imi i-au revanșa lucrez off cer senin