Americanii trimit un sistem Patriot in Romania. Pentru exercitiu

Read Time:1 Minute, 12 Second

patriotAmericanii vor trimite in tara noastra un sistem de rachete Patriot, celebrul Patriot. Nu va agitati, nu e vreo chestie atat de mare cum pare la prima vedere, ci doar un exercitiu ce va avea loc la Capu Midia.

Comunicatul oficial e mai jos:

Militari ai Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” vor participa alături de militari americani din Batalionul 5-7 Apărare Aeriană din cadrul Forţelor Terestre ale SUA, dislocate în Europa (USAREUR), în perioada 1 – 12 noiembrie, la exerciţiul PATRIOT SHOCK V, ce se va desfăşura în Tabăra de Instrucție şi Poligon de Trageri Sol-Aer Capu Midia, judeţul Constanţa.

PATRIOT SHOCK V este un exerciţiu bilateral româno-american, de nivel tactic cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer din Forţele Aeriene Române, la care participă o baterie HAWK PIP III R şi una PATRIOT. Scopul exerciţiului este de a antrena echipajele bateriei HAWK PIP III R pentru ducerea acţiunilor de angajare a ţintelor aeriene, prin integrare cu cea PATRIOT, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare aeriană.

Exercițiul are ca obiective principale perfecţionarea procedurilor privind planificarea şi ducerea în comun a acţiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum şi verificarea interoperabilităţii sistemelor de comandă-control ale celor două structuri de rachete sol-aer.

Activitatea de instruire a fost planificată cu un an înainte şi este inclusă în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forțelor Aeriene.

Foto via Military-Today.com

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Văd că azi,fugiți cu toții de rachete ca dracul de tămîie și nimeni nu se bagă la comentat. Dacă era un articol cu Raptorul,vă călcați în picioare,ca pe la moaște. Greul cade tot pe mine,ca deobicei și dacă sînt primul,să-i dam drumul. Gringo își aduce rachetele Patriot să vadă dacă modernizarea FPS-urilor poate lansa și Patriot. Doar nu credeți că vin să-i învățăm să lanseze Hawk. Și dacă se poate, peste 2 ani o să luăm Patriot. Fosța fie cu Patriot sau ‘nu’.

Cezar

Pai si care-i faza cu alarma si graba de o saptamana, bla bala bla? Pare putin cusuta cu ata alba. De odata si EF si Patriot, rusii se plimba cu port-carbunii prin mediterana si ucrainenii redevin paranoici in perioadaa sta.

Hai sa mai vedem ce se intampla prin Basarabia dupa alegerile de acolo si mai vorbim apoi!

Jap

Dacă era să fie ceva Cezare,s-ar fi întîmplat astă vară,nu acum cînd vine iarna. Ivanii nu mișcă m-ai nimic important,așteaptă să se termine CM de fotbal și ai să vezi ce o să fie.

Previous post Englezii trimit Eurofightere in Romania. Da, pentru Politie Aeriana
Next post Cine e de vina pentru tot mai previzibilul faliment al Tarom?
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x