ARA a primit Inaltului Patronaj al MSR Mihai I al Romaniei

Read Time:1 Minute, 38 Second

_DSC8298Vă anunțăm finalizarea cu succes a unei ințiative începută în luna iulie 2015 și care a constat în contactarea Casei Regale a României, în vederea acordării Înaltului Patronaj pentru asociația noastră.

Motivația acestei acțiuni a constat în faptul că aeromodelismul are o lungă și frumoasă istorie la noi în țară, fiind gândit de la bun început ca o componentă indispensabilă a aviației mari. Așa dupa cum probabil știți, încă de la înființarea Aeroclubului Regal al României în 1920 de către prințul George Valentin Bibescu și de la afilierea acestuia cu Federația Aeronautică Internațională in 1923, aeromodelismul a avut o secțiune special dedicată în cadrul Aeroclubului. Mai mult, de-a lungul anilor, acesta a adus prin intermediul cluburilor și palatelor copiilor nenumărate premii internaționale, fiind o mândrie pentru România.

Primii pași ai aeromodelismului în România au fost făcuți în urmă cu 90 de ani. În anul 1926, cu sprijinul Aeroclubului Regal, a avut loc primul concurs de aeromodelism, intitulat Concursul național cu zmee și planoare. Concursul s-a desfășurat în Parcul Carol, iar concurenți au fost tineri constructori, ingineri și aviatori.

Sa decis să ne adresăm Majestății Sale Regele Mihai I nu doar pentru că este un iubitor al tehnicii și înțelege foarte bine această pasiune, ci și pentru că sprijinul oferit de Casa Regală pentru evenimente precum Maratonul Regal sau pentru echipe precum Iacării Acrobați, dovedește implicarea și profunda credință că activitățile cu tradiție și care solicită performanță merită susținute și încurajate.

Dorința noastră a fost ca Majestatea Sa să ne fie alături și să ne sprijine în intenția de a reda noblețea acestui sport, astfel încât tot mai mulți copii și tineri să „prindă aripi” sub îndrumarea unor modeliști profesioniști, ducând cu mândrie tradiția mai departe.

În numele Regelui Mihai, certificatul regal a fost înmânat asociației de Alteța Sa Regală Principele Radu.

Inaltul Patronaj este acordat de catre membrii Familiei Regale a Romaniei unor organizatii, institutii sau unor evenimente cu caracter anual.

Mai multe aici.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Un roman, campion la FAI World Air Games si recordman mondial
Next post Reportaj despre F-16 romanesti | Video
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x