Avioane MiG-21, Spartan si elicoptere Puma participa la exercitiul Justice Sword 15.2

Read Time:49 Second

Foto: Adrian Sultanoiu
Foto: Adrian Sultanoiu
Forţele Aeriene Române participă, în perioada 26 octombrie – 6 noiembrie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, la exerciţiul interarme cu trageri de luptă Justice Sword 15.2.

Avioane MiG-21 LanceR, elicoptere IAR-330 Puma SOCAT şi un avion C-27J Spartan asigură suportul aerian pentru cei peste 1.800 de militari români din Forţele Terestre, care participă cu 450 de mijloace tehnice şi 300 de militari americani, sprijiniţi de 90 de mijloace tehnice, transmite revista Cer Senin.

Militarii americani fac parte din Batalionul 5 al Regimentului 7 Cavalerie din Forţele Terestre ale SUA care sunt dislocate în Europa şi acţionează, în premieră, în România, cu tancuri Abrams, maşini de luptă Bradley şi tunuri autopropulsate Paladin.

Scopul militarilor participanţi la exerciţiul Justice Sword 15.2 este de a se instrui în comun în vederea armonizării tacticilor şi procedurilor de operare, creşterii încrederii în armamentul din dotare şi coeziunii de grup.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Au clonat chinezii si Su-34?
Next post Zborul 7K9268 al Metrojet a cazut in Egipt