Avioane noi cu motoare second-hand. Ghici unde?

Plange indienii, plange, vorba poetului, ca “afacerea” Suhoi Su-30 MKI are multe dintre datele unei tepe considerabile. Ultima pe lista, montarea de motoare second-hand pe avioane noi.

Un raport al indienilor arata ca cel putin 18 avioane livrate de Hindustan Aeronautics Limited aveau montate cate un motor AL-31FP de categoria B. Adica second-hand.

“It was noticed while checking the records… that AL-31FP engines fitted in certain aircraft was in Cat B condition at the time of inspection/ delivery to Indian Air Force (IAF)”, se arata in raportul respectiv.

Trebuie spus ca motoarele sunt fabricate sub licenta de HAL, astfel ca ramane un mister de unde au avut indienii propulsoare second. Probabil din Rusia, de unde si proportiile smecheriei.

Un alt lucru care este luat in discutie cat se poate de serios este cum mama dracului au acceptat reprezentantii Fortelor Aeriene care au facut receptia avioanelor motoarele sh. Bine, eu pot sa presupun ca mta e cuvantul magic, dar sa nu speculam.

Ideea e ca momentan nu se stie cate avioane au fost livrate in sistemul un motor nou si unul second, dar scandalul tinde sa devina unul de proportii, mai ales ca din vreo 230 de Su-30 MKI numai vreo jumatate sunt si operationale in momentul de fata.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Au importat motoare sh,iar restul banilor pînă la unul nou i-au donat templelor,să-i ajute zeii! Indienii au 280Su-30. Cîte sunt operaționale?habar nam,probabil confunzii Su30 cu F-18 LanceRe.

Jap
Guest
Jap

La F-18,e treaba lor ce motoare au,eu mă refeream la cîte sunt disponibile din întreaga flotă.