AWACS pe Otopeni

Foto: Fortele Aeriene Romane
Un Boeing E-3A Sentry a aterizat luni pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, o sansa destul de rara pentru ca jurnalistii romani (ma rog, nu toti) sa se faca de ras prin lipsa de documentare elementara.

Revenind, AWACS-ul a ajuns la Bucuresti pentru ca in capitala noastra cea mult prea aglomerata are loc in perioada 15-18 mai conferința de planificare trimestrială a NAEW&C (NATO Airborne Early Warning & Control) Force.

Evenimentul in sine, aterizarea unui avion AWACS in Romania, nu e singular sau spectaculos, chiar daca e rar. Sentry am mai vazut de aproape, asa ca nu am sa va vorbesc prea mult despre el.

O sa va spun insa ca l-am auzit pe unul dintre reporterii plimbati prin mai toate bazele de la noi spunand ca AWACS-ul e un Boeing 737. La a doua sau a treia interventie a fost corectat si-a zis ca e 707. De ce e important? Din punctul meu de vedere, oamenii astia care nu fac un minim efort de a se documenta fac un rau urias aviatiei, atunci cand vorbesc despre ea. Cu toate astea, observ tot mai mult ca ei sunt preferati.

Ma rog, ideea e ca un AWACS a ajuns pe Otopeni 🙂

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LanceRCezarJohannMihai Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mihai
Guest
Mihai

Nu e de mirare ca “ziaristii” nu stiu sa se documenteze. Pentru ca in Romania nu mai sunt ziaristi. Sau poate gasim vreo 5 la nivel de tara. Vezi cate unul care face un reportaj despre vapoare si nu a auzit de babord sau tribord. E bine daca, la un avion, pot deosebi fuselajul de motoare. N-are rost sa-i intrebi de flaps-uri, eleroane, voleti… Se pierd pe campi (campii aia pe care-i bat…).

Johann
Guest
Johann

Ei tot Boeing este! 🙂
Poate ca reporterul era cu gandul la “One Belt, One Road Forum” de la Beijing , la care au participat si sefi de state din blocul estic al UE si unde s-au pus pe tapet proiecte de vreo 900 miliarde euro ce urmeaza sa fie implementate in perioada urmatoare.
Unii se bucura ca tara le este transformata in front de lupta, altii merg sa aduca intelegeri comerciale pentru tarile lor.

Cezar
Guest
Cezar

Adelin Pierdisor 🙂