Canada face un viraj scurt spre Super Hornet

Read Time:57 Second

f18Cumva surprinzator, Canada a efectuat un viraj scurt spre Super Hornet, pe care il va cumpara totusi intr-un numar redus pana cand se va decide care va fi principalul ei avion de lupta.

Concret, canadienii au anuntat recent ca vor achizitiona 18 bucati de F/A-18 Super Hornet ca „interim fighter”, pana la dotarea cu avioane „noi”.

Asta este, dupa cum sustin chiar canadienii, o solutie de avarie, pentru ca au cam ramas in pom din cauza intarzierilor la programul JSF, acolo unde-s parteneri, desi parca n-ar mai vrea F-35 acum.

Baietii sustin ca anul viitor va fi lansata o noua licitatie pentru avionul de lupta al viitorului, asteptandu-se ca distractia, cu noi oferte, evaluari & shit sa dureze vreo cinci ani. Iar prin a doua jumatate a deceniului viitor spera sa aiba si noile avioane in dotare.

Canadienii nu au renuntat inca la F-35, insa faptul ca au decis sa il compare cu alte avioane poate insemna ca avionul este pur si simplu prea scump pentru ce ofera. Iar aceasta licitatie e o modalitate a forta mana producatorului pentru a reduce costurile de achizitie.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Canada face un viraj scurt spre Super Hornet

  1. Cum ‘marele sat’ este al 51 ‘stat’ al gringo,tot f-35 va lua. Dacă ar fi fost ceva,ar filuat pînă acum ceva(rafale). Au mălai,dăi în mâsa’n cur,nu știu de ce se mai plîng atît? Forţa fie cu 35.

  2. Ar mai avea canadienii si varianta lui F 18 Advanced Super Horenet si a lui F 15 Silent Eagle, pe langa Fafale si de ce nu Gripen EF.

    Canadienii pensalizau F 35 si pentru ca e monomotor, deci acopera o suprafata mai mica din tara, deci implicit mai multe avioane de cumparat. Dar nu asta era necazul lor cel mare, ci mai degraba lipsa necesitatii invizibilitatii pe radar pentru ceea ce se vrea Canada acum, basca costurile de operare.

    La ei chiar e de gandit daca merita sau nu sa sa cumpere F 35. In principal este mai ieftin si mai usor de trecut/continuat tot cu F 18, ultimul model, evident! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post VIDEO | Ce-a vrut sa faca domnu’ cu Su-27?
Next post Avem nevoie de parada militara?