China ar vrea sa-si schimbe avioanele de pe portavioane

China ar cuta solutii pentru a inlocui flota de avioane de pe portavioane, potrivit unui anunt al generalului Zhang Honghe, adjunctul Fortelor Aeriene din cadrul Marinei Militare.

Acesta a declarat recent ca un nou avion ambarcat este in acest moment in faza de dezvoltare.

Momentan nu se stie daca va fi o dezvoltare a lui J-15, actualul avion ambarcat al Chinei, sau daca se va opta pentru ceva nou.

Totusi, daca ne gandim la faptul ca marina chineza are in plan constructia a patru noi portavioane si renuntarea la sistemul ski-jump preluat de la modelele sovietice, nu ar fi deloc exclus sa apara un nou aparat ambarcat.

Cu ceva timp in urma se vorbea despre o versiune pentru portavion a lui J-20, stealth-ul chiar nu e chiar stealth al Fortelor Aeriene si nu m-ar mira ca in scurt timp – un an, poate doi – sa vedem un “invizibil” navalizat.

Cert este ca renuntarea la J-15 se face pe fondul unor probleme tehnice tot mai dese, clona chinezeasca de Suhoi fiind departe de promisiuni.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Frații noștrii chinezi,o să meargă înainte tot pe J-15,carei un avion bun. Într-un timp se zicea că lucrează la o versiune navalizată și a lui FC-31. Dacă vor construi portavioane nucleare cu CATOBAR,ar merita un avior nou,pînă atunci o să tragă de J-15.