China vrea sa transforme J-20 in multirol

Foto: Wikipedia
Chinezii vor sa transforme „invizibilul” J-20 intr-o adevarata platforma multirol in urmatorii ani, cu mai multe versiuni in stilul lui F-35.

Proiectat ca aparat destinat obtinerii superioritatii aeriene, J-20 va fi dezvoltat in anii ce vin, anunta China Daily.

„Nu ne multumim cu ce am realizat. Vom dezvolta J-20 intr-o familie mare pastrand ca puncte forte procesarea infrormatiei si capacitatile legate de obtinerea acesteia. In acelasi timp, ne gandim la urmatoarea generatie de avioane de lupta. J-20 este cel mai bun avion militar al Chinei si va fi folosit in momentele cruciale ale unui razboi”, a explicat Yang Wei, director adjunct al celor de la AVIC.

Se pare ca am anticipat bine atunci cand am scris ca J-20 se doreste a fi o varianta mai mare a lui F-35, si nu una a lui F-22.

Faptul ca vor sa-l dezvolte, foarte probabil inclusiv cu o versiune ambarcata pentru viitorul portavion, imi arata ca oamenii lui Xi n-au depasit faza de copy-clone si nu-s capabili inca sa dezvolte propriile produse.

Foarte interesant mi se pare si faptul ca nu se mai insista pe caracteristicile stealth, care n-ar fi atat de impresionante la J-20, ci pe cele de procesare a informatiei. Dar aici e de discutat, capacitatea avionicii chinezesti e mult prea laudata in unele medii fara date concrete.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Dacă nu eram în Nato,pe ăsta scria:Forțele Aeriene Române.

Tokarev_TT

Eterna şi fascinanta Chină…………..

Petre

Fascinanta..da .ctrl +c and …ctrl + v.
Bubuie buda ala al lor la ce tare- s cintezoiii zburatori.
O propaganda chiar mai buna ca a rusilor barza asta sburatoare.

ClauPit

De aia cică vor sa mai cumpere su-35….Ca fapt divers ei au trimis actualele su-35 in zona fierbinte din marea Chinei. De aici tragi niste concluzii privind marea armata chineza…pe hartie

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x