Chinezii fac spectacol cu formatiile de acrobatie. Azi, Red Falcons

Read Time:57 Second

Chinezii vor sa ne uimeasca cu orice pret, asa ca au trecut si peste „ultima frontiera” in ceea ce ii priveste – formatiile de acrobatie.

Red Falcons este o echipa destul de numeroasa ce zboara nu mai putin de 8 aparate reactive folosite de Fortele Aeriene pentru antrenamentul avansat.

Chiar daca acum evolutiilor lor nu sunt tocmai iesite din comun, multe din elemente fiind simple si executate oarecum stangaci, lucrurile nu pot sa mearga decat in bine.

Chinezii sustin ca membrii echipei sunt toti piloti de prima mana si ca vor continua sa se antreneze zi dupa zi pana cand vor ajunge sa se „bata” de la egal la egal cu monstrii sacri ai acrobatiei aeriene.

Pentru a va convinge ca asa sta treaba, iata mai jos un clip video in care Red Falcons sunt surprinsi in toata splendoarea:

P.S. Nu-i asa ca avionul lor, Hongdu JL-8, seamana nesimtit de mult cu Soimul nostru, partea din spate fiind chiar identica?

P.P.S. Stie cineva de ce chinezii se incapataneaza sa bage numai duble in formatiile de acrobatie iar dublele alea le „echipeaza” musai cu doi piloti?

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

6 thoughts on “Chinezii fac spectacol cu formatiile de acrobatie. Azi, Red Falcons

  1. Cred ca acelasi lucru il facem si noi. In marea majoritate a cazurilor in care am vazut duble (la parada sau la showuri) erau echipate cu ambii piloti. Nu stiu daca chiar asa e, dar cineva mi-a zis odata ca exista o regula in sensul asta, si mi se pare firesc pentru o institutie low-low budget ca Aviatia noastra. Riscul accidentelor se reduce – pana la urma o pereche de ochi, una de maini si un creier in plus pot salva mai repede aparatul sau echipajul in caz de ceva, iar in al doilea rand, sunt doi piloti in loc de unul care mai acumuleaza juma de ora de zbor in plus cu ocazia vreunei treceri sau la vreun show. E posibil ca lucrul asta se intample si la chinezi.

    1. La noi e altceva, vorbim de celule sau formatii de lupta care nu executa exercitii complexe. Chinezii se vor formatie de acrobatie 🙂

      Apoi, ma gandeam ca ai 8 avioane in formatie, adica 16 piloti in cazul lor. Din astia 16, jumate vor fi mai mereu pasageri de lux, pentru ca mi-e foarte greu sa cred ca la ei demonstratiile sunt facute 50% de pilotul din fata si 50% de cel din spate. Ori in acest caz, e foarte greu de crezut ca omul care nu piloteaza va putea vreodata sa intervina eficient in caz de nevoie. Gandeste-te numai cat timp pierzi sa-i spui celuilalt sa-ti lase comanda, ca doar nu poti sa pui mana pe mansa si sa preiei controlul.

      Din cate stiu, numai Frecce Tricolori zboara cu aparate DC si chiar daca i-am vazut de 2 ori pana acum live, nu am observat ca ar fi 2 piloti la avion.

  2. Sunt mai multe trupe care zboara cu dc. Red Arrows, Breitling, Patrouille de France… chiar si Thunderbirds au zburat T-38-ul la un moment dat. explicatia e simpla: zboara pe avioane de antrenament, care sunt bilocuri, si n-or sa le modifice doar for fun. E drept, nici eu n-am vazut 2 piloti, dar probabil chinezii considera ca e mai cool sa zbori cu pasager decat cu un scaun gol 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Avion prabusit in Rusia din cauza combustibilului ieftin?
Next post Blue Air a scapat de datorii