Cine cumpara avioane multirol noi? UGANDA !!!

In timp ce un stat membru al Uniunii Europene si al NATO, in speta Romania, se chinuie de mai bine de 10 ani sa isi cumpere avioane multirol, o tara africana, ca sa nu-i spun altfel, adica Uganda, si-a luat deja sase multiroale si mai vrea inca pe atatea!

In perioada in care ministrul Apararii din Romania, Corneliu Dobritoiu, anunta triumfator ca programul de achizitie a 12 aparate F-16, la mana a treia, a fost aprobat, undeva in zona centrala a Africii se poarta discutii bilaterale Uganda – Rusia pentru un nou contract de livrare de avioane multirol. Si ce avioane – Suhoi Su-30MK2!

Uganda a achizitionat deja sase Su-30 din Rusia, la inceputul anului, aparatele fiind livrate si operate in momentul de fata. Numai ca guvernul de la Kampala a realizat ca jumate de escadrila este cam putin, asa ca au fost demarate discutiile pentru un nou contract de achizitie a sase Su-30MK2.

Contactele au fost confirmate de Alexandr Mikheyev, directorul Rosoboronexport.

Ca idee, PIB-ul Romaniei este de vreo 13 ori mai mare decat al Ugandei. Insa noi nu avem bani decat de avioane la mana a treia in timp ce africanii isi cumpara Suhoaie noi si moderne…

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
iceman

Uganda e mai tare ca noi in materie de armament?! Cred ca alte lucruri sunt la mijloc: anumite tipuri de resuse, vreo mina de aur, metale rare …

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x