Clona J-15 e mai buna ca originalul Su-33. Zic chinezii

Acuzati ca au clonat Suhoiul Su-33 rusesc si ca l-au transformat in indigenul J-15, cu care s-au dat mari pe portavion, chinezii reactioneaza. Si o fac frumos, sustinand ca a lor clona este, de fapt, mai buna ca originalul rusesc.

Geng Yansheng, purtatorul de cuvand al Ministerului Apararii din China, zice ca „multe arme de pe lumea asta au acelasi design, in principiu, ca si multe alte caracteristici asemanatoare. De aceea e lipsit de profesionalism sa spui ca noi am copiat tehnologia aeronautica de la alte tari.”

Vehement omul, nimic de zis. Si pentru a fi mai convingatori, mancatorii de orez si-au pus pe oficiosul de partid argumentele superioritatii si diferentei majore dintre Su-33 si J-15.

Astfel, zic baietii cu ochii oblici ca a lor clona are o avionica mai avansata, un radar mai bun si motoare produse pe plan local mai puternice. Ba este fabricat si cu materiale mai bune, care il fac sa fie usor ca un fulg.

Nimic de zis, argumentele lor sunt valide. J-15 chiar e mai bun la capitolul avionica (zice-se), are un radar mai bun (zice-se) si un motor mai fortos. Numai ca problema chinezilor e ca Su-33 este un aparat operational, cu aproape 15 ani in serviciul armatei ruse. In timp ce clona lor a efectuat primul zbor acum vreo 3 ani si este inca in faza de testare, urmand a fi operational abia din 2013 (zice-se).

Ori cand ai la dispozitie 15 ani de progrese tehnologice si de furaciuni mai mult sau mai putin legale, n-o fi normal sa-ti dotezi clona cu tot ce ai mai bun?

Si acum, J-15

langa Su-33

Este ca-s diferite? 🙂

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x