Comemorare Doru Davidovici – Ziua Lungilor Plecari

Foto: Mironescu Julienutza
Foto: Mironescu Julienutza
Luni, 20 aprilie 2015, fosti colegi, fosti si actuali militari, oameni care au crescut si au trait citindu-l pe Doru Davidovici s-au intalnit la Fetesti pentru a comemora 26 de ani de la tragedia in care acesta si-a pierdut viata.

Au fost organizate evenimente la Casa de Cultura Fetesti, la Monumentul Aviatorilor amplasat in oras, dar si in locul in care „dubla” care ii avea la bord pe Doru si pe Dumitru Petra.

Este o actiune care are loc in fiecare an datorita unor oameni inimosi, care fac eforturi de multe ori supraomenesti pentru a organiza totul intr-o lume in care banii sunt din ce in ce mai putini.

Si pentru ca materialul despre Doru pe care l-am publicat luni pe site – 20 Aprilie – i-a nedumerit pe unii dintre cititori, care au crezut ca este vorba despre o relatare a evenimentelor de la Fetesti, cand era vorba despre o poveste cu si despre Doru, iata cum s-a desfasurat comemorarea din acest an:

– la Casa de Cultura din Fetesti, care a fost „cartierul general” al comemorarii din 2015, a fost organizata o expozitie cu materiale despre Doru Davidovici.

– la Monumentul Aviatorilor a fost organizata o ceremonie emotionanta la care au participat zeci de persoane, inclusiv militari de la Baza 86 Aeriana Borcea, s-au depus coroane de flori. Dupa cum puteti vedea, monumentul arata foarte bine, inclusiv MiG-ul 21 cu numarul 2004, a carui vopsea a fost refacuta anul trecut cu ajutorul unui grup de inimosi iubitori ai Aviatiei Militare.

– in locul in care au cazut Doru si Dumitru Petra s-a tinut un moment de reculegere, s-au depus flori si s-au depanat amintiri.

Merita si au tot respectul nostru, celor de la Aviatia Magazin, oamenii acestia extraordinari care, an de an, pastreaza vie memoria celui care a fost si care este inca Doru Davidovici, om, pilot si scriitor.

P.S. Sper ca macar acum sa fie evident faptul ca n-am avut niciodata intentia de a discredita sau minimaliza eforturile celor care au organizat sau participat la comemorarea de luni. Dimpotriva, intotdeauna i-am admirat si sustinut in masura in care am reusit.

Fotografiile le apartin lui Tudor Zainescu si Radu Alin. Mai multe imagini de la eveniment gasiti pe pagina memoriala Doru Davidovici de pe Facebook.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x