Dassault Rafale este scump. Mult mai scumpDassault Rafale is expensive. Way too expensive

rafale micDassault nu a reusit nici pana acum sa exporte „omnirolul” Rafale iar una din cauze este pretul urias al avionului francez. Negocierile cu India, care dureaza deja de doi ani, par ca au intrat in impas din acelasi motiv.

Presa de la New Delhi a dezvaluit ca, in ultimii doi ani, pretul avionului Rafale s-a dublat!

Astfel, daca in momentul desemnarii Dassault ca invingator al concursului organizat pentru dotarea Fortelor Aeriene Indiene cu 126 de avioane se vorbea despre un cost total de 18 miliarde de dolari si un pret mediu de 60-65 de milioane de dolari pe avion, acum s-a ajuns la un pret de 120 de milioane de dolari per avion si un cost total al programului de peste 30 de miliarde de dolari.

Cum si in india vor fi organizate nu peste mult timp alegeri, actualii guvernanti dau din colt in colt si amana pe termen nedeterminat semnarea contractului de achizitie.

Iar perspectivele Rafale nu sunt deloc bune. Desi aparatul francez este recunoscut ca unul dintre cele mai bune din lume, in momentul de fata, este si unul dintre cele mai scumpe, astfel ca potentialii cumparatori nu se inghesuie deloc. Dimpotriva chiar.rafale micDassault Rafale is one expensive fighter jet. Actualy, it’s too expensive, according di indian press.

Journalists from New Delhi revealed that Rafale’s price tag doubled in the last two years? It’s possible? Well…

When Indian Goverment annoubced it will buy 126 Rafale „omnirole” jets, price for one airplane was estimated at $ 60-65 millions. Two years after, the price for one plane is estimated at $120 millions.

This is the main reason for wich Indian Goverment hasn’t signed the acquisition contract with the french manufacturer.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cezar

Ce ciudat e cum creste pretul la Rafale…..mai mai ca e povestea Eurofighter sau LM si alta nu! Apropo…..care-i diferenta dintre cele doua, care-i mai bun/performant si care credeti voi ca s-ar potrivi mai bine cerintelor armatei romane, exceptand factorul politic, bineinteles!? Vorbesc strict de cerintele tehnice ale RoAf. Francezul versus Anglo-Germano-Italianul super laudat. Si aici nu intru intr-o posibila lupta directa intre cele doua avioane, ca nu mai ies asa usor si as dezbate si asculta orice parere expusa. MS Astept pareri! 🙂

Jap

Aveți visuri umede măi băieţi iar indienii sînt imbecili pînă se supără francezi si nu le mai vînd nimic

Jap

Întrun fel ai dreptate dar hai sa privim mai atent 1) indienii astazi joacă la două capete șînt în programul rusesc pak fa și joacă în prelungiri cu francezii (rafale) 2) din cele două avioane ei încearcă șăși construească propiul ‘luptător’ rămîne de văzut. 3)ziceai că sedezii stau la colț și să presupunem că mîine cîstigă gripen întrun eventual-viitor conflict aerian cu clonele chinezilor care ar fi rezultatul? 4) americanii stau la colț tu chiar crezi că mîine sar construi f-35 în india sau alt f. 5)indienii adoră sculele rusești iar rușii nu sînt așa de imbecili să le de-a… Read more »

corny

Sintem in NATO merg pe varianta gripen , daca nu am fi membri a-si merge pe varianta Mig -29

gerula

mergeti pe IAR 80…… site asta e plin de specialisti!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x