De ce n-a mai ajuns avionul Blue Air “Carol I” la BIAS 2018

Una din marile dezamagiri personale de la BIAS 2018 a fost absenta Beingului B737-8 al celor de la Blue Air vopsit cu chipul regelui Carol I. Ei bine, aceasta absenta a fost provocata de un incident ce a avut loc sambata.

Un alt B737-8, inmatriculat (YR-BMF), a lovit cu coada (tailstrike) pista aeroportului din Birmingham (UK) in timpul procedurii de decolare, aparatul efectuand cursa 0B152 spre Bucuresti-Otopeni.

Chiar daca lovitura nu a fost una care sa provoace defectiuni, iar comandantul a luat decizia continuarii zborului spre Bucuresti (desi procedura Boeing interzice asta, citi mai multe detalii pe Boarding Pass), pe Otopeni avionul a fost scos din programul operational.

Astfel, Boeingul “Carol I”, care trebuia sa evolueze la BIAS, a fost trimis de Blue Air sa efectueze cursa spre Londra-Luton si retur in locul celui avariat.

Singura chestie enervanta si dezamagitoare din toata povestea asta e lipsa de comunicare. E perfect justificat ca Blue Air sa anuleze evolutia de la un airshow pentru a-si onora obligatiile catre pasageri. E perfect normal ca un avion implicat intr-un incident sa fie inlocuit cu altul. Ce nu e normal e ca o companie care isi anunta prezenta la un eveniment sa nu comunice motivul absentei…

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of