Etiopia isi ia multiroale! Su-30K, in drum spre Africa!

Su-30KDin ciclul „cine isi mai cumpara multiroale” avem de data asta un stat puternic, stabilizat din punct de vedere financiar, democratic si tot ce mai vreti. Etiopia, pe numele lui, statul in cauza este in discutii pentru achizitia a 18 aparate Su-30K.

Avioanele nu-s noi (deh, nu suntem noi singurii destepti care au descoperit beneficiile sehasului), ci folosite de India un numar de ani si returnate rusilor cand au sosit noile Su-30MKI.

„Suntem in discutii cu Etiopia pe pentru o posibila vanzare a acestor aparate. Am propus si o varianta de modernizare a lor, precum si un pachet de armament”, a anuntat directorul general adjunct al companiei ruse care vinde chestii militare, Rosoboronexport, Alexander Mikheyev.

14 din cele 18 multiroale sunt in conservare in momentul de fata, doar patru fiind bagate in hale pentru reparatii capitale. Totusi, daca etiopienii sar cu banu’ rapid, toate aparatele vor intra in procesul de revizie si modernizare, fiind disponibile pentru livrare clientului chiar de anul viitor.

Intre timp, in Romania achizitia a 12 amarate de F-16 la mana a treia este prezentata ca un mare succes. Iar multi fraieri pun botul.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x