Eurofighter Typhoon, mai scump pentru Luftwaffe

eurofighter germaniaFortele Aeriene Germane – Luftwaffe – vor plati mai mult decat au estimat initial pentru flota de avioane multirol Eurofighter Typhoon.

Potrivit publicatiei Der Spiegel, nemtii estimau un cost de 14,7 miliarde de euro pentru 180 de aparate. Numai ca ei au ajuns deja la 14,5 miliarde de euro platite pentru numai 108 avioane iar costurile vor creste.

Cele mai recente estimari sustin ca, pana in anul 2018, Germania va plati 16,8 miliarde de euro pentru 143 de avioane Eurofighter Typhoon.

„E adevarat, costurile Eurofighter au crescut”, a recunoscut un oficial.

De cealalta parte, constructorul face eforturi considerabile pentru a micsora costurile de productie. Nu atat pentru a ieftini comenzile aflate in executie, ci pentru a gasi noi clienti la export pentru scumpul Euro-canard.

Eurofighter Typhoon se afla in dotarea Fortelor Aeriene din Germania, Marea Britanie, Spania si Italia, fiind costruit in 355 de exemplare pana in luna martie a acestui an.

Daca este sa dam crezare rapoartelor din presa, un Typhoon Tranche 3 costa aproximativ 90 de milioane de euro. Cele patru state care il au insa in dotare au achitat si nota de plata a dezvoltarii multirolului.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x