Gripen NG, in faza de asamblare finala

gripenPrimul prototip Gripen NG a intrat in faza de asamblare finala, au anuntat recent oficialii Saab.

Unul dintre directorii companiei suedeze, Ulf Nilsson, a dezvaluit ca Saab a avut foarte putine probleme pe linia de asamblare cu NG-ul pana in momentul de fata si se asteapta ca lucrurile sa decurga la fel si in continuare.

Primul prototip Gripen NG ar urma sa efectueze primul zbor undeva in anul viitor, insa suedezii nu s-au hazardat pana acum cu o data concreta.

Personal, ca fan Gripen inca de la primele variante, abia astept sa vad noul NG prinzand aripi si, mai apoi, ca avion operational pentru macar doua state, Brazilia si Suedia.

Iar in cazul suedezilor, sunt sanse mari sa aflam in anii ce vin cum se va descurca in fata „rivalilor” de generatia 4+ si, de ce num chiar 5.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

La ce țeapa am luat noi cu ‘multirolul’ stirea asta ne arată cît de fraieri sîntem.

Mig-21 LanceR

Nu cred ca are cum sa fie primul prototip NG, pt ca ala zboara deja de multi ani:
http://air-attack.com/images/single/730/Saab-Unveils-Next-Gen-Gripen-Demo-Aircraft.html

Un C si un F(care e NG):

comment image

Mig-21 LanceR

In cazul asta este primul NG produs de la zero, intr-adevar. Nu inteleg doua chestii, de ce il considera tot prototip, avand in vedere ca pe Gripen-ul NG obtinut prin transformarea acelui D au testat tot ce era de testat si au cam ajuns la varianta finala. Si al doilea lucru, de ce preconizeaza ca lucrurile vor decurge la fel de lent in continuare avand in vedere ca au cel putin doua comenzi, una de la brazilieni, alta de la ei insisi, pt aviatia suedeza si este posibil sa se mai miste lucrurile si prin alte zone, posibil chiar la… Read more »

Mig-21 LanceR

Deci lipsesc niste cuvinte in articol, ca am inteles total gresit ca lucrurile ar decurge lent: „Ulf Nilsson, a dezvaluit ca Saab a avut foarte putine ??? cu NG-ul pana in momentul de fata si se asteapta ca lucrurile sa decurga la fel si in continuare.” Uitandu-ma aici: https://www.flightglobal.com/news/articles/dubai-new-generation-gripen-enters-final-assembly-418908/ am vazut ce vrea de fapt sa spuna Ulf Nilsson si anume ca datorita proiectarii bune au avut mai putine ajustari de facut la acest prim prototip NG decat au in general de facut pe linia existenta de productie a variantelor C/D, linie care de altfel e ajunsa la maturitate de… Read more »

Cezar

Gripen NG are ceva capabilitati Steltch? 🙂

Cezar

Gripen NG are ceva capabilitati Steltch? 🙂

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x