Incident de securitate pe Aeroportul Sibiu: Doi indivizi au sarit gardul ca sa fure o masina sau un avion

Foto: Wikipedia
Nu, nu e banc, cu o situatie reala. Un incident de securitate, asa cum este el numit, ce a avut loc in data de 22 martie, pe aeroportul Sibiu.

Doi indivizi au sarit pur si simplu gardul aeroportului, au urcat intr-o masina utilitara aflata in perimetru ce avea si cheile in contact si au incercat s-o fure pentru ca de ce nu? N-a fost mai grav pentru ca Bula si Strula astia doi nu prea stiau sa conduca si au oprit motorul incercand sa plece de pe loc in treapta a treia. Fortele de securitate au intervenit si i-au retinut pe cei doi.

Alte surse spun ca barbatul ar fi declarat in fata anchetatorilor ca intentiona sa fure un avion cu care sa fuga in Germania, omul visandu-se probabil in Romania anului 1987.

Informatiile de mai sus, anecdotice cum sunt, ofera filmul zilei, dar pe surse. Pentru ca Aeroportul Sibiu spune urmatoarele in comunicatul oficial:

“În data de 22 martie 2018 două persoane, un adult şi un minor, au escaladat gardul de protecţie al aeroportului, în apropierea remizei de pompieri, pătrunzând neautorizat în perimetrul aeroportului. Cele două persoane au intenţionat să sustragă un autovehicul, proprietatea aeroportului, însă au fost surprinşi de către personalul aeroportuar care a gestionat situaţia conform procedurilor, iar cei doi au fost preluaţi de către Poliţia Transporturi pentru cercetări. Aeroportul Internaţional Sibiu a pus la dispoziţia poliţiei materialele video care au surprins momentul în care cei doi au pătruns în perimetrul aeroportului în mod ilicit. Precizăm faptul că persoanele nu au ajuns în proximitatea aeronavelor. Acest incident a fost raportat şi Autorităţii Aeronautice Civile Române, autoritate competentă în domeniul securităţii aviaţiei civile.”

Ah, si sa nu uit. Se pare ca senzorii de miscare amplasati de-a lungul gardului aeroportului erau nefunctionali si de asta nu s-a sesizat nimeni atunci cand aia doi au intrat in perimetru.

AACR va efectua propria ancheta in acest caz si o sa fie foarte interesant de aflat, daca rezultatele vor deveni publice, cum au ajuns Bula si Strula sa fure, practic, o masina utilitara de pe Aeroportul Sibiu.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mihai Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mihai
Guest
Mihai

Astia au fost Bula si Bulica. Strul e din alta tara…