“Invizibilul” J-20 intra in productia de serie

J-20, avionul asa-zis de generatia V* produs de chinezii de la Chengdu Aerospace Corporation (CAC) va intra in curand in productia de serie.

Potrivit unui reportaj difuzat de televiziunea de stat de la Beijing, J-20 se afla acum intr-un ritm de productie “stabil”.

Asta inseamna ca Fortele Aeriene sunt multumite dezvoltarea lui si ca nu se mai anticipeaza modificari majore de design, caz in care se poate trece la fabricarea in numar mare.

In cadrul aceluiasi reportaj a fost prezentata in zbor o formatie de cinci J-20. Baietii de la Jane’s spun ca e prima data cand “invizibilul” apare intr-un asemenea cadru, dar exista filmari din vara acestui an, de la parada de ziua nationala (sper ca nu gresesc), atunci cand a zburat aceeasi formatie de cinci J-20.

Trecand peste, chinezii sustin ca se va intra in curand in ritmul productiei de serie, insa evident ca nu se stie ce inseamna asta. Nu stim nici cate avioane vor sa produca cei de la CAC anual si nici cate bucati au comandat Fortele Aeriene.

Stim, in schimb, ca se doreste depasirea bornei de 100 de avioane J-20 produse pana la finalul lui 2020.

* Din punctul meu de vedere, J-20 nu e avion de generatia V. Dupa ce am citit destul de multe materiale am ajuns la concluzia pe care o voi detalia intr-un viitor material in care voi incerca sa pun cap la cap toate informatiile. Pe scurt, J-20 nu are design, nu are motoare si nu are avionica de generatia V.

** Iata si clipul cu formatia de cinci J-20 de asta vara.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
tarabostesJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Dacă nu intram în nato pe ăsta scria: Forțele Aeriene Române. Acum cu binecuvîntarea maici domnului,am intrat în nato și ne-am ales cu f16 nou nouț de acum 40 de ani.

tarabostes
Guest
tarabostes

Greu de spus despre ce poate acest avion acum însă mă gândesc ca nu rupe gura târgului dar ceva ceva o avea el în plus fata de ce are China deja în dotare și la capitolul ăsta știm cu toti ca nu stau deloc prost,doar din orgoliu sa nu răda lumea de tine te apuci sa îl fabrici în serie și el sa nu fie cu nimic mai presus…Așa mai bine continua cu J10B.