Iraqi Airways, in Kuwait dupa 22 de ani

Read Time:50 Second

Iraqi airlinesUn Airbus A320 apartinand celor de la Iraqi Airways a aterizat in Kuwait pentru prima data in ultimii 22 de ani.

Irakul si Kuwaitul au rupt orice fel de legatura dupa invazia micutului stat arab din 1990, atunci cand Saddam a incercat si el marea (golful?) cu degetul.

Ministrul irakian de extrerne, Hoshyar Zebari, precum si cel al transporturilor, Hadi Al Amari, au ajuns in Kuwait, unde au fost intampinati de Khaled Sheikh Sabah Al-Sabah, ministrul de externe de acolo.

Iraqi Airways nu a mai efectuat zboruri in tara vecina si, mai nou, prietena din 1990, intre ei si Kuwait Airways existand o disputa ce a durat peste doua decenii. In octombrie 2012 s-a ajuns la un acord iar in februarie 2013 a avut loc zborul istoric.

Ca idee, cei de la Kuwait Airways doreau despagubiri in valoare de peste un miliard de dolari pentru ca, in timpul ocupatiei irakiene, Iraqi Airways ar fi rechizitionat 10 aeronave si ar fi jefuit aeroportul din Kuwait City.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Indonezia a primit doua avioane Su-30 MK2
Next post Problemele F-35 nu sunt foarte grave. Anuntul linistitor facut de Pratt & Whitney