Israelul isi modernizeaza serios flota de F-15

f15Israelul a luat decizia de a investi serios intr-o modernizare ampla a flotei de avioane F-15I Ra’am. Asta chiar daca va deveni primul operator extern de F-35, cu primele avioane fiind asteptate sa soseasca la Tel Aviv chiar de anul viitor.

Prin urmare, autoritatile israeliene au anuntat oficial demararea programului de modernizare, care va cuprinde modificari structurale, instalarea unui radar AESA, a unui nou sistem de avionica si a unuia de armament.

Sunt, asadar, investitii considerabile, insa evreii considera F-15I un “avion strategic”, care poate fi utilizat pentru misiuni inaccesibile lui F-35, cat o fi el de stealth si generatia V.

Israelul are in dotare 25 de bucati de F-15I, plus peste 40 de bucati din variantele mai vechi, A/C. Din informatiile disponibile pana acum, se pare ca doar variantele I vor fi trecute prin acest program de modernizare.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Știi cu cine modernizează păsările: cu gringo sau firmele din bătătură? Evreii nu sînt primii operatori externi de f-35,chiar și hakării chinezi au primit unul.