Israelul nu mai asteapta dupa Argentina si vrea sa vanda o escadrila de Kfir unui stat african

Foto: defenseimagery.mil
Israelienii s-au cam lamurit cum e cu intentiile argentinienilor de a cumpara avioane multirol si au decis ca escadrila de Kfir Bk. 60 pe care o tineau in stand-by de vreo doi ani sa fie redirectionata.

Povestea multirolului argentinian e pe cat de amuzanta, pe atat de trista. Guvernul de la Buenos Aires cauta, la nivel declarativ, avioane de ani buni si-a intrebat peste tot, de la americani si israelieni pana la rusi si chinezi.

Negocierile cu Tel Avivul pareau cele mai serioase, un numar de 12 sau 14 avioane Kfir, modernizabile la standardul Bk.60, fiind puse in conservare in asteptarea semnarii contractului.

Au trecut ani, vorba cantecului, si Israelul si-a luat gandul de la afacere, asa ca oficialii au decis sa redirectioneze escadrila de Kfir.

Jurnalistul Arie Egozin scrie in Flight Daily News ca cele 12-14 Kfir au sanse mari sa ajunga la un client african ramas inca anonim.

Acelasi Egozin sustine ca, inainte de a fi oferite africanilor, aceleasi avioane au fost oferite unor companii private ca ATAC si Draken International, insa acestea au spus “pas” din cauza costului ridicat de operare, unul care nu justifica utilizarea lor in misiunile de antrenament oferite fortelor aeriene din diverse state.

In conditiile astea, pare ca singura sansa a argentinienilor de a-si lua multiroale este ca tovarasii Putin sau Xi sa le faca un pustiu de bine si sa le dea cateva bucati moca. Dar ma tem ca nici asa nu vor reusi sa le zboare.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Păi cu cele 5 Super entendard cumpărate de la franțuzi au bifat pătrățelul cu înzestrarea. Pe foamea asta,ălea 5 sînt aur curat. LanceRe,rîzi tu rîzi,dar cică argentinienii sar fi înțeles cu chinezii pt 60 de J-uri.