Japonezii au aflat cat trebuie sa plateasca pentru „Super Raptor”

Foto: Yasuo Osakabe
Japonezii au aflat, in sfarsit, pretul celui mai bun avion de lupta din lume, hibridul dintre F-22 si F-35 ce le-a fost propus de Lockheed Martin.

Astfel, potrivit presei locale, costul per aparat ar fi de 177 de milioane de dolari! Pretul este mult mai mare decat cel pe care guvernul nipon era dispus sa il achite, 133 de milioane de dolari per aparat.

Se pare ca oficialii guvernamentali ar fi transmis ca oferta este inacceptabila din cauza costului mult prea mare.

Lockheed Martin le-a propus japonezilor, care vor incepe in curand procesul de inlocuire a avioanelor F-2, varianta locala a F-ului 16, un aparat mai bun decat orice exista la ora actuala pe piata.

Americanii au venit cu propunerea unei variante adusa la zi a lui F-22, Raptorul primind avionica de pe F-35, dar si multiple alte imbunatatiri.

Proiectul pe hartie arata exceptional, avionul rezultat fiind un „monstru” fara rival pe cerul planetei, numai ca si costurile sunt pe masura.

Cu o China tot mai agresiva din punct de vedere militar „in coasta” n-ar fi totusi exclus ca japonezii, care trec in aceasta perioada de la conceptul de auto aparare la cel de proiectare a fortei in teatre externe, sa constate ca „Super Raptorul” merita toti banii.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Se vede de la o poștă că gringo vrea săi țepuiască.Probabil,japi vor mai da o comandă de F-35,ca să mai echilibreze balanța comercială cu SUA,ca să nu îi ia la bîză Trump. Pun pariu că peste 10-12 ani,gringo o săl scoată la vînzare pe tarabă pe F-22.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x