“Kim Force One”, un B747 imprumutat din China

Foto: Julian Herzog
Kim Jong-Un, liderul soare al Coreei de Nord, a ajuns in Singapore pentru intalnirea istorica pe care o va avea cu presedintele Statelor Unite la bordul unui avion imprumutat.

Micul dictator a renuntat la aeronava prezidentiala a statului pe care il conduce, un batran Ilyushin Il-62 operat de Air Koryo, in favoarea unui nu foarte tanar Boeing B747-400 pus la dispozitie de China aliata.

Astfel, Jumbo-ul cu inmatribularea B-2447 a fost cel care l-a adus pe Kim in Singapore. Air China i-a mai pus la dispozitie liderului din Coreea de Nord si un Airbus A330 inmatriculat B-6130.

In fine, Il-ul 62 a facut si el drumul din Coreea de Nord pana in Singapore, Kim venind la intalnire cu limuzina, catel si conserva de purcel si spun asta pentru ca omul si-a adus nu doar anturajul, ci si masina si mancarea proprie.

Revenind la avionul prezidential de imprumut al lui Kim, B-2447 este folosit si de conducerea partidului comunist si chinez pentru calatoriile externe, fiind configurat VIP si avand o serie de facilitati necesare pentru aparatul de stat, inclusiv la nivel de comunicatii.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RhodesiaJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Pun pariu că Trump și kim,vor fi nominalizați la premiul Nobel pt. pace.

Rhodesia
Guest
Rhodesia

Cred că ai foarte multă dreptate ! Și eu pun pariu că așa va fi !

Jap
Guest
Jap

După întîlnirea cu Kim,Trump a crescut în sondaje și popularitate ,atît în SUA și pe plan global și le-a arătat multora ,care pînă acum îl înjurau,că are cohones și va readuce visul american în America. Good bles…Trump!