Negocieri intre Romania si Portugalia referitoare la achizitionarea avioanelor F-16

F-16 Romania wikiMinistrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a efectuat marţi, 16 aprilie, o vizită oficială în Portugalia, la invitaţia omologului său, José Pedro Aguiar-Branco. In cadrul intalnirii, cei doi inalti oficiali au discutat si despre achzitionarea avioanelor F-16 de catre tara noastra.

Discuţiile dintre cei doi miniştri s-au axat pe relaţiile bilaterale în domeniul apărării şi pe modalităţile de aprofundare a acestora. Miniştrii au reiterat faptul că România şi Portugalia sunt parteneri solizi în domeniul apărării şi au convenit să reia reuniunile Comitetului Mixt în domeniul Apărării, se arata in cadrul unui comunicat oficial.

În cadrul agendei de discuţii, a fost acordată o atenţie specială procesului de achiziţionare de către România a unor avioane F-16 din Portugalia. Cei doi miniştri au trecut în revistă negocierile de ordin tehnic purtate până în prezent de cele două părţi. Aceştia au convenit continuarea negocierilor, stabilind ca termen pentru finalizarea acestora sfârşitul lunii iunie.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a transmis oficialităţilor portugheze interesul României pentru dezvoltarea cooperării la nivelul categoriilor de forţe, pe segmentul de instruire, stagii de pregătire şi sprijin tehnic.

În cadrul reuniunii, subiecte precum Afganistan, Summit-ul de la Chicago, Politica de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene au reţinut atenţia celor doi miniştri. De asemenea, s-a trecut în revistă agenda Consiliului Afaceri Externe în format miniştri ai apărării, care va avea loc la Luxemburg, în zilele de 22 şi 23 aprilie 2013.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marius Fenchea

Sincer sper din tot sufletul ca sa se ajunga la semnarea unui contract pentru avioane noi sau cel mult vechi de maxim 10 ani si sa se renunte la avioanele din dotarea Portugaliei.
Orice le-ai face sunt vechi si nu o sa beneficiem de offset la ele deci ne ingropam in fiare mai vechi decat MIG 29 A pe care le tinem pe pista la MK.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x