Negocieri intre Romania si Portugalia referitoare la achizitionarea avioanelor F-16

Read Time:1 Minute, 11 Second

F-16 Romania wikiMinistrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a efectuat marţi, 16 aprilie, o vizită oficială în Portugalia, la invitaţia omologului său, José Pedro Aguiar-Branco. In cadrul intalnirii, cei doi inalti oficiali au discutat si despre achzitionarea avioanelor F-16 de catre tara noastra.

Discuţiile dintre cei doi miniştri s-au axat pe relaţiile bilaterale în domeniul apărării şi pe modalităţile de aprofundare a acestora. Miniştrii au reiterat faptul că România şi Portugalia sunt parteneri solizi în domeniul apărării şi au convenit să reia reuniunile Comitetului Mixt în domeniul Apărării, se arata in cadrul unui comunicat oficial.

În cadrul agendei de discuţii, a fost acordată o atenţie specială procesului de achiziţionare de către România a unor avioane F-16 din Portugalia. Cei doi miniştri au trecut în revistă negocierile de ordin tehnic purtate până în prezent de cele două părţi. Aceştia au convenit continuarea negocierilor, stabilind ca termen pentru finalizarea acestora sfârşitul lunii iunie.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a transmis oficialităţilor portugheze interesul României pentru dezvoltarea cooperării la nivelul categoriilor de forţe, pe segmentul de instruire, stagii de pregătire şi sprijin tehnic.

În cadrul reuniunii, subiecte precum Afganistan, Summit-ul de la Chicago, Politica de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene au reţinut atenţia celor doi miniştri. De asemenea, s-a trecut în revistă agenda Consiliului Afaceri Externe în format miniştri ai apărării, care va avea loc la Luxemburg, în zilele de 22 şi 23 aprilie 2013.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Negocieri intre Romania si Portugalia referitoare la achizitionarea avioanelor F-16

  1. Sincer sper din tot sufletul ca sa se ajunga la semnarea unui contract pentru avioane noi sau cel mult vechi de maxim 10 ani si sa se renunte la avioanele din dotarea Portugaliei.
    Orice le-ai face sunt vechi si nu o sa beneficiem de offset la ele deci ne ingropam in fiare mai vechi decat MIG 29 A pe care le tinem pe pista la MK.

    1. Greu de crezut ca se va ajunge la altceva decat escadrila de vechituri portugheze. Din cate se pare, suntem in ultima faza a discutiilor, in vara ar trebui semnat contractul de achizitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Gripen-urile cehe exerseaza realimentarile in aer | Foto
Next post Tarom isi asigura avioanele fara licitatie