Nigeria primeste Super Tucano pentru Fortele Aeriene

Nigeria va primi in curand o escadrila de Super Tucano. Avioanele produse de brazilienii de la Embraer vor ajunge in statul african via SUA.

Recent, ambasadorul american in Nigeria a prezentat o LOA – letter of acceptance – pentru un contract pentru 12 avioane A-29 Super Tucano, armament, pregatire si suport logistic in valoare de 593 de milioane de dolari.

A-29 pare ca este cel mai bun avion pentru CAS (close air support) si COIN (counter-insurgency) din lume, astfel ca americanii il “exporta” pe unde pot.

Afghanistanul opereaza cu destul de mult succes Super Tucano, iar columbienii l-au folosit intensiv in misiuni contra pozitiilor rebelilor FARC.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RaptorJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Nu era m-ai ieftin ca gringo sa le vînda niste P-51 Mustang?

Raptor
Guest
Raptor

Prima fraza e gresita “vor ajunge in statul AMERICAN via SUA” Nu stiu daca poate face CAS, sincer nu cred, iar din cate stiu e cele mai bun la COIN si este foarte ieftin de operat. La CAS ramane lider A-10 american, urmat de Su-25 si noile variante. Cele din Afghanistan daca nu ma insel au fost cumparate de americani su donate armatei afhane asa cum au facut si cu Mi-17 pe care le-au cumparat de la ivan si le-au donat afghanilor. Nigeria va creste foarte mult in urmatorii ani, au un presedinte care a fost primar al unui mare… Read more »