Nigeria primeste Super Tucano pentru Fortele Aeriene

Nigeria va primi in curand o escadrila de Super Tucano. Avioanele produse de brazilienii de la Embraer vor ajunge in statul african via SUA.

Recent, ambasadorul american in Nigeria a prezentat o LOA – letter of acceptance – pentru un contract pentru 12 avioane A-29 Super Tucano, armament, pregatire si suport logistic in valoare de 593 de milioane de dolari.

A-29 pare ca este cel mai bun avion pentru CAS (close air support) si COIN (counter-insurgency) din lume, astfel ca americanii il „exporta” pe unde pot.

Afghanistanul opereaza cu destul de mult succes Super Tucano, iar columbienii l-au folosit intensiv in misiuni contra pozitiilor rebelilor FARC.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Nu era m-ai ieftin ca gringo sa le vînda niste P-51 Mustang?

Raptor

Prima fraza e gresita „vor ajunge in statul AMERICAN via SUA” Nu stiu daca poate face CAS, sincer nu cred, iar din cate stiu e cele mai bun la COIN si este foarte ieftin de operat. La CAS ramane lider A-10 american, urmat de Su-25 si noile variante. Cele din Afghanistan daca nu ma insel au fost cumparate de americani su donate armatei afhane asa cum au facut si cu Mi-17 pe care le-au cumparat de la ivan si le-au donat afghanilor. Nigeria va creste foarte mult in urmatorii ani, au un presedinte care a fost primar al unui mare… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x