Noua pista a Aeroportului International Cluj-Napoca intra in lucru

Read Time:1 Minute, 35 Second

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat, marţi, că noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca va intra în execuţie, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins plângerea uneia dintre firmele care a pierdut licitaţia.

Alin Tişe a declarat, într-o conferinţă de presă, că etapa de 2.100 de metri a noii piste de 3.500 de metri va fi încheiată în termen de şase luni, moment din care ea va fi operaţională.

”Având în vedere că am câştigat licitaţia depusă la Consiliul Naţional, CJ va trece mâine (n.r. miercuri) la semnarea acestui contract şi joi ne dorim să începem lucrările. Este un pas important pentru că am fost blocaţi timp de şase luni”, a spus preşedintele CJ Cluj.

Alin Tişe a mai afirmat că visul său este ca după încheierea lucrărilor la întreaga pistă să opereze de pe aeroportul clujean şi curse transatlantice.

”Dorinţa mea ar fi ca, după ce vom realiza pista de 3.500 m, să putem opera cu aeronave mari, lucru care acum nu este permis din cauza infrastructurii, şi un vis de-al meu e să putem realiza un zbor transatlantic, de exemplu Cluj – New York”, a menţionat Tişe.

Pe 16 iunie, CJ Cluj anunţa că prima parte, de 2.100 de metri, a viitoarei piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca ar urma să fie construită de o asociere de trei firme, contra sumei de 137 de milioane de lei, în urma organizării licitaţiei.

”Am avut şase oferte, patru oferte au fost declarate inacceptabile şi neconforme. Din cele două oferte rămase a fost declarată câştigătoare oferta cu preţul cel mai mic, respectiv SCC Napoca SA, SCCICCO Systems SRL şi SC Geo Arc SRL, la preţul de aproximativ 137 de milioane de lei”, a spus Tişe.

Anul trecut a mai fost organizată o licitaţie pentru construirea porţiunii de 2.100 de metri.

Sursa: AGERPRES

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Polonia isi modernizeaza MiG-urile 29
Next post Aeroportul din sudul Bucurestiului, gata pana in 2014?