Noul Terminal Plecari de la Otopeni, inaugurat marti

Read Time:1 Minute, 29 Second

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) inaugurează, marţi, 6 noiembrie, noul Terminal Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Realizarea noului terminal face parte din Faza a III-a a programului „Dezvoltarea şi Modernizarea Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti”. Lucrările de construcţie a acestui obiectiv de investiţii au demarat în iulie 2011 şi au fost finalizate într-o perioadă record de 17 luni, se arata intr-un comunicat al CNAB

Pe suprafaţa nou construită a terminalului, de 19.600 mp, pasagerii şi companiile aeriene au la dispoziţie facilităţi performante şi servicii la o clasă superioară, susţinute de o tehnologie de ultimă generaţie şi integrate într-un design modern şi expresiv.

Terminalul a fost proiectat pentru a răspunde cerinţelor impuse de aderarea României la spaţiul Schengen, deservind totodată toate cursele interne, ai căror pasageri au la dispoziţie servicii high class, inclusiv un salon VIP, amplasat lângă porţile de îmbarcare.

Noul terminal dublează capacitatea de procesare a aeroportului, adăugând încă 52 de ghişee de check-in la cele 52 existente în prezent, pasagerii având posibilitatea de a efectua formalităţile de îmbarcare inclusiv la 8 noi dispozitive de «self check in».

Verificarea şi controlul bagajelor de cală ale pasagerilor noului terminal se realizează prin intermediul celor mai performante sisteme în domeniu, de ultimă generaţie, care garantează unul dintre cele mai ridicate niveluri de securitate pe plan internaţional.

Pasagerii au la dispoziţie în noul terminal mai multe magazine, restaurante şi baruri, amplasate pe o suprafaţă de aproape 400 de mp. De asemenea, peronul pentru autovehicule şi autobuze din faţa terminalului a fost reconfigurat şi redimensionat, iar parcarea publică pentru autovehiculele pasagerilor a fost suplimentată cu 244 de locuri.

Valoarea investiţiei pentru realizarea noului terminal este de 52 de milioane de euro, finanţarea asigurându-se din sursele proprii ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post NATO insista pe dezvoltarea Fortelor Aeriene. O fi bine?
Next post 100 de Airbus-uri pentru Aeroflot