O companie din Maramures va produce piese pentru Airbus, Alenia si Boeing

Read Time:1 Minute, 7 Second

Producătorul de piese din aluminiu UACE Maramureş va exporta structuri metalice către companii precum Airbus, Alenia şi Boeing, după dezvolarea facilităţilor de producţie printr-o investiţie finanţată de BERD cu 25 milioane euro.

Universal Alloy Corporation Europe SRL din Dumbrăviţa, judeţul Maramureş, face parte din divizia de inginerie aerospaţială a grupului elveţiano-austriac Montana Tech Components.

Investiţia vizează dezvoltarea facilităţilor de producţie de piese pentru aeronave şi va conduce la asamblarea de produse cu o valoare adăugată mai ridicată, dar şi la eficientizarea operaţiunilor companiei.

În urma finalizării proiectului, UACE va putea oferi producătorilor de aeronave, precum Airbus, Alenia sau Boeing, piese de structură metalică produse în România, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

„Cererea pentru piese pentru aeronave va creşte odată cu industria transporturilor aeriene, estimată la aproape 5% pe an în următorii 15-20 de ani, la nivel global, potrivit celor mai mari producători de profil. Astfel se va menţine o cerere solidă pentru avioane noi, deci şi pentru piesele din aluminiu produse de UACE pe termen mediu şi lung”, a declarat în comunicat directorul general al companiei, John Ball.

BERD a anunţat în luna iunie că finanţarea de 25 milioane euro pentru UACE este destinată unui proiect de 60 milioane euro, diferenţa urmând să fie acoperită de companie din fonduri proprii.

Foto: Reuters

Gandul

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Romania accelereaza procesul de achizitie a multirolului. Vine F-16!
Next post Probleme pentru cursa Tarom, Tenerife – Bucuresti